Apartmanda Elektrikli Araç Nasıl Şarj Edilir?

Apartmanda Elektrikli Araç Nasıl Şarj Edilir?

Apartmanda elektrikli araç nasıl şarj edilir sorusu oldukça merak edilir. İşte kullanımı yaygınlaşan elektrikli araba şarj detayları!

Elektrikli arabalar son zamanlarda oldukça yaygınlaşmıştır. Teknolojinin ilerlemesi ile birçok avantaj sağlayan elektrikli arabaların bulunduğu hane sayısı da artmıştır.

Peki ya araçların şarj işlemleri nasıl gerçekleşir ve apartmanda şarj başarı ile gerçekleşebilir mi? İşte elektrikli arabaların kullanımındaki detaylar!

Apartmandaki Prizler Kaç Kw Elektrik Harcar?

Müstakil evlerdeki şarj işlemi, son derece kolay ve pratiktir. Fakat apartmanda yaşayanlar için elektrikli araç şarjı nasıl yapılır oldukça merak edilmektedir. Apartmanlarda yaygın ve bilindik olmayan bu durumun temel bir nedeni bulunur.

Bu neden; apartman sakinlerinin elektrikli araba şarj işleminden herhangi bir maliyete

katlanmak istememesidir. Bu durum sonucunda apartman sakinlerinde oluşan endişelerin gerçekliği var mıdır?

Aslında hem apartman sakinleri hem de elektrikli araç sahibi kişinin ortalama kazançlı çıkacağı bir sistem vardır. Doğru sistem ile beraber hem araç sahibi hem de diğer apartman sakinleri kazanç sağlayacak ve herhangi bir zafiyet oluşmayacaktır. Yetkili ekip ile kazançlı sistemi kurdurabilirsiniz.

Apartmandaki prizler kaç kw elektrik harcar sorusuna cevap verelim. Apartmandaki prizde normal soket için 230 wolt 10 amper bağlantıda 2.3KW güç harcanır. Priz ile

direkt olarak şarj işlemi yalnızca acil durumlarda yapılmalıdır. Aksi takdirde birçok riskli

durum ortaya çıkabilir.

Apartmanda Elektrik Araç Şarj Noktası Nasıl Kurabilirim?

Apartman içerisinde elektrikli araba şarj noktası kurmak mümkündür. Kurulumun

gerçekleşmesi için öncelikle tüm sakinlerin bu durumu kabul etmesi gerekir. Aşamalar ile kolay bir şekilde araç şarj noktası kurulabilir.

Teknik bir ekip aracılığı ile apartmandaki en uygun ve en iyi enerji bağlantı noktası

belirlenir. Belirlenen enerji bağlantı noktası, cihaz yeridir. Sigorta bağlantıları ve kaçak akım rölesi işlemleri uygulanarak gerekli önlem ve kontroller gerçekleşir.

Kablo kanalı ile korunaklı bir şekilde muhafaza altına alınan kablolar, araç şarjı için çekilir ve hazır hale getirilir. Apartmanda bulunan internet bağlantısı da cihazlara bağlanır. Eğer mevcutta internet bağlantısı yoksa gelen ekipler, cihaza sim kart takar. Veya bir diğer çözüm olarak, modem de bağlanabilir.

Kullanıcı kartları tanıtılarak artık mevcut site yöneticiler için kullanım yetkisi verilebilir.

Süzme sayaç bağlanışı gerçekleşirken asıl amaç, olası problemlerin önüne geçmektir.

Kurulan sistemin son aşaması olarak kullanıcı arabalar üzerinde belirli ve gerekli testler yapılmaktadır. Gerilim, akım ve sıcaklık testleri arabalar üzerinde uygulanır ve olası

problemlerin bu şekilde önüne geçilir.

Elektrikli Araç Nasıl Şarj Edilir?

Çevre dostu ulaşım çözümü sunan araçlar için şarj etme aşamalarını paylaştık. Altyapının kurulumu oldukça basittir fakat alanında profesyonel kişiler tarafından yapılmalıdır. İşte şarj etme işlemlerinin aşamaları:

  • Şarj istasyonu kurulumu
  • Elektrik altyapısının değerlendirilmesi
  • Şarj istasyonu seçimi
  • Kurulum ve bakım
  • Kullanım ve güvenlik

Apartman/ Site Otoparkına Şarj İstasyonu Kurmanın Avantajları!

Apartman içerisinde yer alan site otoparkına en doğru ve en uyumlu sistem kurulur. Elektrikli araç şarj istasyonu tüm apartman sakinlerinin sağlıklı ve doğru araç şarj işlemini gerçekleştirmesini sağlar. Kurulan sistem sayesinde araçların güvenilir bir şekilde şarj olması sağlanır.

Üstelik şarj istasyonu ile kolay bir şarj işlemi de gerçekleşir. Kurulan şarj istasyonu sayesinde tüm site sakinlerinin memnuniyeti artar. Aynı zamanda apartmanın değeri artar ve tüm araçlar için ortalama az maliyetli elektrik harcaması ortaya çıkar. Kolay ve güvenilir şarj istasyonları; otoparklara, dinlenme tesislerine veya alışveriş merkezlerine kurulur.

Apartmanda Elektrikli Araç Şarj Maliyeti Nedir?

Şarj istasyonlarının kullanımında maliyetler farklılık gösterirken apartmandan yapılacak olan şarj işlemindeki fiyatlar da değişiklik göstermektedir. Normal bir şarj istasyonundaki elektrik kw harcaması; 7.50 TL ile 10 TL arasındadır. Mesken tarife uygunluğu sayesinde müstakil ev içerisine kurulum sağlanan şarj istasyonu ile

harcanan elektrik ücreti, 2.60 TL’dir.

Fakat site içerisinde yer alan bir apartman için kurulacak şarj istasyonlarına bakıldığında daha farklı işlemlerin gerçekleştiği görülür. Yine bu şekilde kazanç sağlamak mümkündür. Kurulumu gerçekleşen şarj istasyonu doğrultusunda dolumu sağlanan elektrik masrafı yarı fiyatına kadar düşer. Sağlanan kazanç sayesinde az bir aidat toplanma sonucu ile dahi karşı karşıya kalınabilir.

Evdeki Prizden Araç Şarj Edilir mi?

Evde yer alan mevcut prizlerden elektrikli arabaların şarj edilip edilmediği son derece merak edilir. Elektrikli araç şarj etmek için evdeki prizlerin 220 volt elektrik güçleri uyumludur.

Şarj işlemi her ne kadar uygun olsa ve gerçekleşse de birçok zararı da meydana getirebilir. Bu şekilde oluşan şarj işlemi, oldukça uzun sürede ve yüksek maliyetli

gerçekleşir. Uzun süre boyunca gerçekleşen şarj işlemi, prizin ısınmasına neden olur ve herhangi bir tehlikeye yol açabilir.

Ev tipi şarj uygulaması düzenli ve sürekli olarak kullanılmamalıdır. Sağlıklı ve az maliyetli bir şarj işlemi için daha güvenilir bir şarj istasyonu tercih edin. Priz ile oluşan şarj

işlemini yalnızca acil olan durumlarda gerçekleştirin.

Paylaş: